1971 yılında kurulan TÜSİAD, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur.
TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir.
Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir...
Kamu kurumu niteliğinde olmasına karşın, yönetim kurulu ve yöneticileri üyesi olan şirketler tarafından seçilen İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri, maden ve metal ihracatını desteklemek ve kamu adına gereken denetimleri ve uygulamaları yürütmek üzere kurulmuştur.
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri‘nin temel amaçları; ihracatçıların mesleki ahlak...
Bankacılık Kanunu’nun 79 uncu maddesi hükümlerine göre 1958 yılında kurulmuş olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Tüzel kişiliği haiz kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olup, birliğin yönetim merkezi İstanbul’dur.
Türkiye Bankalar Birliği’nin Kuruluş Amacı
Türkiye Bankalar Birliği (TBB)‘nin kuruluş amacı genel itibari...
Kâr amacı gütmeyen, Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak bilenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği – TOBB çok sayıda üyeye sahiptir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kuruluşu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar, 15/3/1950 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 5590...
Barter sisteminde üyeler bilgisayar ağıyla birbirlerine, merkeze ve merkezdeki bilgi bankasına bağlı oldukları ve mal veya hizmeti satan işletmeler arz ve taleplerini sisteme bildirdiklerine dikkat çeken Çukurova Üniv. Kozan Meslek Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Zeynep HATUNOĞLU ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Gör. Mesut BİLGİNER “Vergi...
Son günlerde ülkemizde ticaretin önemli bir kısmı barter ile gerçekleştirildiğinden iş adamları barter nedir, ne anlama gelir, karşılığında ne gibi işler yapılır gibi soruların cevabını aramaktadırlar.
Barter nedir diye bakıldığında karşımıza; “takas” kelimesinin İngilizce karşılığı olarak dilimize girdiği ve artık iyiden iyiye yerleştiği gözlenmektedir. Barter nedir sorusunun en kısa açıklaması “takas”dır.
Barter muhasebesinde alıcı üyenin kayıtları tutulurken; alıcı işletmenin de öncelikli olarak Barter sistemine üye olması ve üyelik aidatı yatırması gerektiğine dikkat çeken Çukurova Üniv. Kozan Meslek Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Zeynep HATUNOĞLU ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Gör. Mesut BİLGİNER “Vergi ve Muhasebe Uygulamaları Açısından...
Helal Barter CEO’su Kadir Toraman, barter sistemine farklı bakış açıları getirdiklerini açıkladı.
2019 yılının son çeyreğinde şirketlerini kurarak öncelikli olarak Türkiye pazarında faaliyet göstermek için yola çıkan bir organizasyon olduklarını ifade eden Kadir Toraman, müşterilerine kaliteli hizmeti, ahlaki ve etik çerçevelerle sağlamayı amaç edindiklerini açıklayarak şöyle...
Barter işlemlerinin güven ve istikrar içinde yürütülebilmesini sağlamak, barter sisteminin Türkiye ve Dünya’daki uygulamalarına farklılıklar ve yeni açılımlar getirmek ve Türkiye’nin ekonomik yapısına katkıda bulunmak amacı ile kurulduklarına dikkat çeken Limitsiz Barter, firmaları hakkında şu bilgileri aktarmaktadır:
“Limitsiz Barter, yenilikçi ve modern çalışma tarzı ile farklı, uzman, genç ve...
2009 yılında, Türkiye’de kurulan ilk dış kaynaklı, uluslararası bir barter şirketi olduklarını ifade eden International Chain Barter A.Ş. Türkiye’deki klasik Barter şirketleri anlayışına yeni bir anlayış getirerek, ihtiyaç duyulan bu pazara, farklı bir yüz ve misyon ile girdiklerini açıkladı.
Chain Barter, oluşturmuş olduğu profesyonel kadrosu ile kısa...